16 aug. 2012

O plimbare pe malul Prutului în weekend


                                      O plimbare 
           pe malul Prutului în weekend

      Şipotul apei cristaline duce pe albia râului amintiri frumoase despre Podurile de flori peste Prut,  copaci seculari cu tulpini şi înălţime de dimensiuni uluitoare, păsări cu colorit deosebit, ce încântă priveliştele cu trilul fermecător, glasuri de copii care au venit să se refugieze de  arşiţă, făcând cîte o băiţă şi apoi “la fuguţa” grăbind pasul spre casă cu gândul că părinţii nu vor şti de evadarea lor, hohote şi chefuială de-ale oamenilor care se odihnesc după o muncă de ani grei “la Italia”.
     Uite că s-au găsit şi locaţii în Moldova pentru astfel de redresări. Foarte ingenios şi de ce nu?  S-ar părea că după atâţia ani, moldovenii ar fi trebuit să facă şi nişte  cursuri de educaţie europeană, dar uite că toate aşteptările mele s-au dovedit a fi dezamăgitoare. O ploaie de gunoaie! Chiar e atât de greu să-ţi strângi deşeurile şi nu mă tem să zic "fecalele", ori după beţie probabil că nu eşti în stare să faci acest lucru? Foarte urât , dragă concetăţean! 
       Vreau să urlu de durere, în semn de compătimire pentru Pământul pe care trăiesc.
       Dar ce să vă mai povestesc , mai bine priviţi pozele şi veţi înţelege că nu păşim cu paşi deloc siguri spre Europa cu astfel de cultură.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu